
Chleb mazurski z metra – pieczywo żytnio-pszenne z dużą zawartością ziaren
mąka ŻYTNIA, pestki słonecznika, siemię lniane, pestki dyni, woda, mąka PSZENNA, gluten PSZENNY, zakwas ŻYTNI kwas mlekowy i octowy, drożdże, emulgatory stearyoilomleczan wapnia i E 472e, suchy zakwas PSZENNY, glukoza, cukier, otręby PSZENNE, słód JĘCZMIENNY, olej rzepakowy, olej palmowy, prażona mąka słodowa PSZENNA, SERWATKA w proszku, regulator kwasowości fosforan wapnia, środek do przetwarzania mąki kwas askorbinowy, sól.
| w 100g | |||
|---|---|---|---|
| wartość energetyczna | 1146kJ/274kcal | ||
| Tłuszcz | 12,5g | ||
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,8g | ||
| Węglowodany | 28,9g | ||
| w tym cukry | 4,1g | ||
| Błonnik | 3,2g | ||
| Białko | 9,9g | ||
| Sól | 1,05g |