Szabelski Piekarnia-Cukiernia

O firmie

28
11.17

Chleby z Piecek TOP PRODUKTAMI programu "Doceń polskie"

Eksperci z branży spożywczej potwierdzili najwyższą jakość wypieków z oferty Piekarni Cukierni Marek Szabelski! Chleb zwykły i Chleb żurawinowy zdobyły certyfikaty jakości „Doceń polskie” i tytuły TOP PRODUKT. Oznacza to, że wyroby otrzymały maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. Decyzja o przyznaniu prestiżowych wyróżnień zapadła 25 października br., kiedy to w Sosnowcu odbył się XXVI audyt żywności zorganizowany w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.

Chleby z Piecek TOP PRODUKTAMI programu „Doceń polskie”

Do udziału w październikowej certyfikacji żywności programu „Doceń polskie” zakwalifikowano 232 produkty.  – Każdy z nich został sprawdzony indywidualnie przez grono specjalistów zawodowo związanych z żywnością i technologią żywienia. Członkowie Loży Ekspertów przyznają wyrobom noty w skali od 1 do 10, ocenie podlegają: smak, wygląd i stosunek jakości produktu do jego ceny. Do zdobycia godła jakości potrzeba minimum 7,5 pkt., zaś wyroby z maksymalnymi notami są honorowane tytułem TOP PRODUKT – wyjaśnia Karolina Szlapańska, organizatorka programu „Doceń polskie”.
Jednym z laureatów audytu jest Piekarnia Cukiernia Marek Szabelski. Loża Ekspertów programu „Doceń polskie” przyznała znaki jakości i tytuły TOP PRODUKT dwóm propozycjom firmy z Piecek. Nagrodzone zostały: Chleb zwykły i Chleb żurawinowy.

– Certyfikatem „Doceń polskie” nagradzane są tylko artykuły spożywcze pozytywnie ocenione przez Lożę Ekspertów: nie ma innej drogi zdobycia tego znaku jakości. Audyty odbywają się co kwartał, a honorowy patronat nad nimi sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Godło promocyjne jest przyznawane na 2 lata, po tym czasie producent może zgłosić produkt do ponownej oceny –  informuje Marek Bielski, twórca programu promocyjnego „Doceń polskie”.

Sukces producenta z Piecek jest tym większy, że oba wypieki zostały nagrodzone po raz trzeci. Poprzednio wyróżniono je niemal 2 lata temu, podczas XIX  atestacji żywności. Pozytywny wynik kolejnego audytu świadczy o powtarzalności produkcji, dowodzi że mimo upływającego czasu firma utrzymuje najwyższą jakość.

W październikowej atestacji wzięły udział wyroby 76 producentów z całej Polski (z 16 województw).  Kolejna ocena żywności w ramach programu „Doceń polskie” odbędzie się 31 stycznia 2018 roku.

* * *
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”
www.docenpolskie.pl
www.blog.docenpolskie.pl
Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni.
Twórca programu „Doceń polskie” jest  także organizatorem projektu BlogerChef (blogerchef.pl) – innowacyjnego przedsięwzięcia skierowanego do blogerów kulinarnych.

* * *
KONTAKT:
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”
www.docenpolskie.pl

Kontakt dla mediów:
Anna Koza
anna.koza@adventure.media.pl
Adventure Media s. c. Agencja Public Relations
www.adventure.media.pl
tel. 780 115 953
tel. 32 724 28 84
fax 32 417 01 70

 

Zobacz również