Dzięki bardzo surowym procedurom i i najwyższym standardom higieny uzyskaliśmy od TÜV Rheinland Polska w 2020 roku międzynarodowy certyfikat IFS FOOD z wynikiem 96,92%.
To standard bezpieczeństwa żywności, przyznawany wyłącznie producentom wyrobów wysokiej jakości z najwyższymi standardami bezpieczeństwa.
Stale dbamy o podnoszenie kwalifikacji naszych pracowników, szkolimy nasz personel w zakresie bezpieczeństwa i higieny żywności , tak aby na każdym etapie od produkcji po sprzedaż zapewnić najwyższy standard higieny.
Co to oznacza i jak działa?
- Praca piekarza i cukiernika jest niebywale higieniczna.
- Każdy wypiek podlega kontroli temperatury wewnątrz produktu.
- Prowadzimy rygorystyczną kontrolę nad alergenami.
- Dostawcy surowców muszą zapewniać odpowiednią jakość surowców i są przez nas audytowani.
- Personel, kontrahenci i osoby odwiedzające na terenie firmy poruszają się w specjalnej odzieży ochronnej.
- Każde pomieszczenie wyposażone jest w strefy dezynfekcji rąk, obuwia.
- Są wdrożone procedury mycia, dezynfekcji pojemników blach i akcesoriów itp.
- Maszyny oraz samochody transportowe są regularnie dezynfekowane i serwisowane.