Szabelski Piekarnia-Cukiernia

Ciasta pieczone

Ciasto jabłecznik

Ciasto jabłecznik

Ciasto jabłecznik – kruche ciasto przełożone warstwą prażonych jabłek z cynamonem

Składniki

jabłko prażone 56% (jabłka, cukier, regulator kwasowości kwas cytrynowy, przeciwutleniacz askorbinian sodu, substancja konserwująca pirosiarczan sodu, sorbinian potasu), mąka PSZENNA, margaryna(oleje roślinne uwodornione (palmowy, rzepakowy, kokosowy, z OWSA) w zmiennych proporcjach, woda, sól, aromat), cukier proszek do pieczenia(pirofosforan dwusodowy, kwaśny węglan sodowy, mąka PSZENNA), JAJA, woda.

Cena:
w 100g

wartość energetyczna 985kJ/246kcal
Tłuszcz 7,9g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,7g
Węglowodany 39,0g
w tym cukry 26,5g
Błonnik 0,4g
Białko 1,7g
Sól 0,22g