Chleb IG – pieczywo pszenno-żytnie o obniżonym indeksie glikemicznym z dodatkiem ziaren słonecznika, dyni, siemienia lnianego;
Składniki: mąka PSZENNA,woda, nasiona słonecznika, siemię lniane,
gluten PSZENNY, nasiona dyni, drożdże, płatki OWSIANE, mąka ŻYTNIA, otręby
PSZENNE, suchy zakwas PSZENNY, lecytyna słonecznikowa, środek do przetwarzania mąki kwas
askorbinowy, nasiona SEZAMU, cukier, sól.
w 100g | |||
---|---|---|---|
wartość energetyczna | 959kJ/229kcal | ||
Tłuszcz | 5,6g | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7g | ||
Węglowodany | 34,6g | ||
w tym cukry | 0,7g | ||
Błonnik | 2,8g | ||
Białko | 8,3g | ||
Sól | 0,35g |